Huidige papiermarkt

Huidige papiermarkt - Prijsontwikkeling IGEPA

Oktober 2022

Wat een buitengewoon turbulent jaar beleven we met elkaar, en dat na een intense Covid periode. Alle verwachtingen en berekeningen kloppen niet meer zoals we gewend waren van voorgaande jaren.

De prijsstijging van papier en karton blijven zich voortzetten, nu onder druk van vooral de energieprijzen. Diverse papierfabrieken kunnen, vanwege de hoge energieprijzen, momenteel geen kant op en zullen genoodzaakt zijn om tijdelijk machines stil te gaan zetten. Daarbij staat de balans tussen vraag en aanbod zwaar onder spanning. De verwachting is wel, dat we met de papierprijs stijgingen vrijwel aan het plafond zijn gekomen. 

Wij kunnen het momenteel niet mooier maken dan het is, en zijn genoodzaakt om voor een aantal productgroepen de prijzen te verhogen vanaf 7 november a.s. Het betreft hier o.a. karton, zelfklevend papier, creative papers en enveloppen.  

Vanzelfsprekend staan wij met ons verkoopteam je terzijde om te kijken naar passende oplossingen om je opdrachten zo goed mogelijk te blijven invullen.

 

Neem contact met ons op.

Als er vragen zijn over de aanpassingen, wijzigingen in de lopende orders en/of prijsafspraken dan helpen onze commerciële medewerkers je graag verder.

Verkoopbinnendienst IGEPA Paper & Print