Hero Image

6 belangrijke functies van een goede verzendverpakking

Bedrijven verpakken producten om diverse redenen. Een verpakking is meer dan alleen een omhulsel wat in de afvalbak belandt. Een verpakking heeft meerdere functies. Hieronder tref je een aantal functies van een verpakking en wat deze voor jou kunnen betekenen.

Product bescherming

De basisfunctie van een verpakking is de inhoud beschermen tegen schade, stof, vuil, diefstal, lekkage, verdamping, besmetting en meer. Eén of meerdere producten beschermen is de allerbelangrijkste functie van een verpakking. Een goede verpakking beschermt je producten optimaal.

Bundeling van producten

Consumenten bestellen vaak meer dan één product. In plaats van ieder product los verpakken en verzenden wordt een verpakking gebruikt om producten te bundelen voor verzending. Door te bundelen reduceer je de totale kosten en minimaliseer je de impact op het milieu.

grid1

Marketingtool

Een goede verpakking is een geweldig instrument om je merkbekendheid te vergroten. Steeds meer bedrijven versterken hun merk dankzij een goede verpakking. Verpakkingen zijn het visitekaartje van uw bedrijf. Voor webshop bedrijven is de verpakking vaak het enige fysieke contactmoment met klanten. Wees anders dan de concurrentie door je verpakkingen te personaliseren en zorg voor een feestje bij het uitpakken!

Informatiedrager

Op een verpakking staat vaak veel informatie. Uiteraard tref je de verzendgegevens op een verpakking. Wat je ook weleens ziet zijn waarschuwingssymbolen. Denk aan breekbaar glas of deze zijde omhoog. Wat je vaker ziet zijn symbolen die informeren over hoe je de verpakking het beste kan recyclen.

Opslag en transport

Omverpakkingen zijn ideaal voor opslag en transport van kleine producten en moeilijk stapelbare producten. In veel gevallen gebruikt men een golfkartonnen verpakking. Sterk, licht en prijsvoordelig.

Diefstal en privacy

Aan de meeste primaire verpakkingen zie je direct wat de inhoud is. Met een verzendverpakking zorg je er voor dat de inhoud niet zichtbaar is. Je schermt producten tegen diefstal en biedt de nodige privacy.

Wil je meer weten over verpakkingsoplossingen?


Deel dit artikel