verzenddoos karton voor vinyl platen lp's en singles

Dozen voor Lp's, singles en vinyl platen

Al enkele jaren maken Lp’s en singles een comeback. De vinyl plaat wordt steeds populairder onder jongeren. En het aanbod stijgt voor vinyl liefhebbers doordat nieuwe artiesten hun muziek steeds vaker uitbrengen op LP.

Dit is ook te zien in de toenemende vraag naar een verzenddoos of exportdozen voor LP en vinyl. Deze producten worden steeds meer via post verstuurd binnen Nederland, maar ook naar continenten zoals Noord-Amerika, Azië en Australië.

Kwetsbaar

Vinyl is een kwaliteits- en belevingsproduct, maar helaas ook kwetsbaar. Elke beschadiging kan leiden tot verlies van kwaliteit en belevingDe kans op schade tijdens transport is groot als je niet de juiste verpakking gebruikt. Dus goed verpakken met stevig verzendkarton is essentieel om je producten onbeschadigd bij je afnemers te krijgen.

Webwinkels gebruiken dozen om LP platen te verzenden. Een bestaande vinyl platen doos is vaak een kartonnen plaat, gemaakt van licht, enkel golf, gerecycled karton. Deze worden weleens opgevuld met platen karton, zogenaamde fillers, noppenfolie en golfkarton rollen. En toch krijgen webshops klachten over beschadigingen.

Oplossing voor veilig verpakken en verzenden

Om die reden hebben wij een unieke verpakking voor vinyl platen ontworpen, namelijk de Progress Packaging premium verpakking voor LP's. Anders dan welbekende verzendkarton en verpakkingsdozen is dit een stevige en platte wikkelverpakking gemaakt van sterk kraftpapier om efficiënt en voordelig te verpakken zodat je het veilig kunt verzenden naar welke bestemming dan ook. 

De voordelen van deze unieke LP verpakking

  • Representatieve en kwalitatieve uitstraling van het product
  • Minder kans op beschadigingen door unieke constructie van de verpakking
  • Eenvoudig in gebruik dankzij zelfklevende strook en scheurperforatie
  • Verlengde zelfklevende stroken voor meer veiligheid en zekerheid
  • Betere bescherming door hoekbescherming rondom
  • Goed gefixeerd met in hoogte verstelbare kleppen

Branding met bedrukte verpakkingen voor vinyl platen

De premium boekverpakking voor LP platen is ook te bedrukken met een logo. Vinyl fanaten ontvangen een stevige en mooi bedrukte verpakking. Dit zorgt voor een betere "unboxing experience" en dit kan leiden tot herhaalaankopen. 

Meer weten over de wikkelverpakking voor vinyl platen?

Neem gerust contact op met één van onze verpakkingsspecialisten. Wij helpen je graag verder.


Tel: 088-3445870
Email: packaging@igepa.nl

Word je liever teruggebeld?

Onze verpakkingsspecialisten nemen contact op wanneer het je uitkomt!


Deel dit artikel