Ex Libris IGEPA

Hero Image

Catalogus De Best Verzorgde Boeken 2021 - Covers & pages

Nederland kent een lange traditie van uitmuntende boekverzorging. Het niveau van het ontwerp inclusief de grafische boekverzorging wordt jaarlijks bekroond om zo het belang ervan in binnen- en buitenland te onderstrepen. Voor het jaar 2021 zijn 33 boeken genomineerd en gebundeld in de catalogus Cover & pages.

Cover & Pages – is ontworpen door PutGootink (René Put en Brigitte Gootink).

PutGootink: ‘Dit visuele verslag verbindt de 33 Best Verzorgde Boeken van 2021 in een eenmalige gezamenlijke context. Van elk boek tonen we de cover en 5 pagina’s die zijn geselecteerd op basis van inhoudelijke en formele eigenschappen. Deze bladzijden combineren we telkens met een pagina uit één van de andere boeken. De boeken gaan op deze manier een dialoog met elkaar aan.’ Zo ontstaat er een reader met kopieën van covers & pages.

 

 Naast het juryrapport ook het essay  - Ik wil een boek zijn – van Abdelkader Benali

- De titel geeft me geen aanknopingspunt waar het boek over gaat, de vormgeving verleidt tot ontdekken. Ik voel het papier, streel het omslag, ruik aan de kaft. Het boek en ik, een romance. Voordat boeken worden gelezen, moeten ze gevoeld worden. -

De catalogus zelf is het resultaat van de samenwerking en toewijding van een team, dit jaar onder leiding van PutGootink. Hartelijk dank aan drukkerij Tielen, NPN drukkerijen, Pantheon, RaddraaierSSP, robstolk®, Wilco Art Books, Zwaan Lenoir en boekbinder Patist. Het papier is geleverd door IGEPA Nederland.

Bijhorende tentoonstelling te zien van 8 oktober tot 7 november 2022 in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Colofon

Binnenwerk: IGEPA Emotion 1.8 Natural White 90 gr, opdikkend ongestreken romandruk – IGEPA Forever Leigrijs 120 en 270 gr, 100% gerecycled gekleurd ongestreken papier.

Titel: Cover & pages
Ontwerp: PutGootink
Drukkerij: Drukkerij Tielen, NPN drukkers, RaddraaierSSP, robstolk®, Wilco Art Books, Zwaan Lenoir 
Binderij: Patist 
ISBN: 9789083173818
Prijs: € 35
Voor meer informatie: info@bestverzorgdeboeken.nl