Papiermarkt augustus 2022

Huidige papiermarkt - Prijsontwikkeling IGEPA

Augustus 2022

Producenten worden nog steeds geconfronteerd met onophoudelijke stijgingen van energie-, verpakkings- en logistieke kosten. Daarbij blijft de markt zeer krap met een onevenwichtige vraag en aanbod waardoor prijzen blijven stijgen.

Voornamelijk stijgende energieprijzen, grotendeels gedreven door het dalende energie-import uit Rusland, drijven de productiekosten op. Papier- en kartonfabrikanten zijn niet in staat deze toegenomen kosten te absorberen en worden genoodzaakt deze door te belasten.

Zodoende zal IGEPA vanaf 5 september een prijsverhoging doorvoeren tussen de 5 en 15%, afhankelijk van de productgroep.

Wij volgen de huidige marktontwikkeling op de voet en werken verder intensief om de bevoorrading van onze klanten veilig te stellen. Voortdurend staan we in contact met onze leveranciers om een maximale leveringscapaciteit te kunnen bereiken. Verder heeft IGEPA haar opslagvermogen uitgebreid, die we gebruiken om onze voorraden voor onze klanten te vergroten.

Door de huidige onstuimige energiemarkt verwachten wij dat deze prijsstijging zich niet zal beperken tot bovenstaande en voorzien wij bijkomende prijsaanpassingen op korte termijn.

Neem contact met ons op.

Als er vragen zijn over de aanpassingen, wijzigingen in de lopende orders en/of prijsafspraken dan helpen onze commerciële medewerkers je graag verder.

Verkoopbinnendienst IGEPA Paper & Print