Papiernieuws en inspiratie

Blog en nieuws over verpakkingen

Lees hier het laatste nieuws en kom meer te weten over de actuele trends. Ook voor inspiratie ben je hier aan het juiste adres. Wil je meer weten over een papiersoort of een monsteraanvraag doen?

De Best Verzorgde Boeken 2020

De tiende editie van The Cube Calendar

December 2021 - Sinds 2013 realiseert de Nederlandse ontwerper Philip Stroomberg en Kartonnage Amsterdam in samenwerking met IGEPA The Cube Calendar. De editie voor 2022 is alweer de 10e. De Cube werd in zijn geheel vervaardigd uit het sulfaatkarton Algro Design Nature 350g/m². Door zijn stevigheid, witheid en verwerkingseigenschappen was Algro Design de perfecte keuze voor de kalender.

Eucalytus Globulus - The Navigator Company

Ex libris IGEPA : Eindhovenseweg 56

December 2021 - Eindhovenseweg 56 vertelt zowel het persoonlijke leven van een gezin als een groter verhaal. Een ode aan het leven van zijn ouders en zijn jeugd, maar ook een archeologische vertelling van een recente geschiedenis. Een ontdekkingsreis tussen droom en werkelijkheid, waarin de toeschouwer zichzelf zal herkennen en waar zijn eigen herinneringen en verloren voorwerpen een nieuw leven krijgen.

De Best Verzorgde Boeken 2020

Jaarlijkse heffing recyclingbeheerbijdrage PRN

November 2021 - Door het Algemeen Bestuur van de Stichting Verwijderingsfonds (SVF), de financiële tak van het PRN systeem, is besloten om over het 1e kwartaal van 2022 een heffing (recyclingbeheersbijdrage) op te leggen. Met de recyclingbeheersbijdrage zorgen we er met elkaar voor dat schoon en droog oudpapier en -karton voor niet verpakkingen wordt ingezameld en gerecycled. 

Eucalytus Globulus - The Navigator Company

Huidige papiermarkt

November 2021 - Momenteel hebben we te maken met een unieke marktsituatie die we de laatste dertig jaar niet hebben meegemaakt. Waar we jarenlang gewend zijn geraakt dat papier op redelijk korte termijn beschikbaar was en er over de prijs altijd te onderhandelen was, hebben we nu met een situatie te maken waarbij papier (en met name karton) schaarse goederen zijn geworden en de prijzen in rap tempo stijgen.

De Best Verzorgde Boeken 2020

Ode aan de makers

September 2021 - Nederland kent een lange traditie van uitmuntende boekverzorging. Het niveau van het ontwerp inclusief de grafische boekverzorging wordt jaarlijks bekroond om zo het belang ervan in binnen- en buitenland te onderstrepen. Voor het jaar 2020 zijn 33 boeken genomineerd en gebundeld in de catalogus 33.

Eucalytus Globulus - The Navigator Company

The Navigator Company

Augustus 2021 - Eucalyptus kennen we vaak als de aromatische olie die uit de bladeren van de Eucalyptus Globulus boom wordt gehaald. Deze olie wordt o.a. gebruikt in zeep, voor inhalatie bij verkoudheid en het helpt wondjes te genezen. Misschien onbekend maar de Eucalyptus Globulus boom levert ook hout waaruit The Navigator Company haar papier vervaardigt.

verpakkingen retour met webshop dozen

Nieuwe waterkrachtcentrale.

UPM Nordland papier, een van de in totaal 14 papierfabrieken binnen UPM Communication Papers, behoort vandaag tot de grootste grafische papierproducenten in Europa. De bouw van een nieuwe warmtekrachtcentrale, is een actiestap in lijn met de doelstelling van UPM om de CO2-uitstoot in 2030 met 65% te verminderen.

Ex libris IGEPA Nederland

Ex libris IGEPA: Onze Aarde! Onze antwoorden?

De stichting Euriade is gewend om mensen samen te brengen. Toen het door de pandemie niet mogelijk bleek, wilden ze toch de contacten en de verhalen op een andere manier vormgeven. Ze besloten een boek te maken, een geschreven tijdcapsule van deze periode waarin zowel de pandemie als de klimaatdiscussie een grote rol spelen.

opvulmateriaal in verpakkingen en dozen

Oud papier ∞ nieuw papier

Papier wordt geproduceerd uit hernieuwbaar hout. Als we de bossen duurzaam en verantwoord onderhouden, blijven ze intact voor de volgende generaties. Ook kan papier herhaaldelijk hergebruikt worden en is het een belangrijke pijler van duurzaamheid. Oud papier wordt ingezameld, gesorteerd, gezuiverd en ontinkt. Deze schone papierpulp dient weer als grondstof voor nieuw papier. Inmiddels heeft Igepa Nederland een zeer breed assortiment in 100% recyclede papierkwaliteiten waarmee we elke vraag kunnen invullen.

verpakkingen retour met webshop dozen

De papierindustrie lijdt onterecht.

De resultaten van de studie van Two Sides toont aan dat er nog steeds misvattingen bestaan over de milieu-impact van de papierindustrie. Consumenten zijn zich er niet van bewust dat Europese bossen groeien. Het hoge recyclingspercentages van papier en papieren verpakkingen worden niet gewaardeerd en de milieu-impact van digitale communicatie wordt vaak over het hoofd gezien. 

opvulmateriaal in verpakkingen en dozen

Lessebo Design Digital assortiment

Het volledige Lessebo Design assortiment is naast offset ook geschikt voor digitaal drukwerk. De geliefde tint White staat nu op voorraad in de printformaten 32 x 46 cm en 53 x 75 cm en is het HP Indigo gecertificeerd. Je vindt het onder de naam Lessebo Digital White

opvulmateriaal in verpakkingen en dozen

Er is karton en er is Invercote

De juiste witheid, sublieme stijfheid en hoge mate van creatieve- en grafische mogelijkheden zijn enkele kenmerken van Invercote, een drielaags hoogwaardig sulfaatkarton waarvan de voor en/of achterzijde is gestreken. Het gebruikte hout is afkomstig uit eigen bossen en is FSC gecertificeerd. Het wordt verwerkt in een CO2 neutrale fabriek die voor 100% op biobrandstoffen werkt. Bij de productie is bovendien rekening gehouden met het recyclen van restafval en water. Naast de conventionele drukmethodes is Invercote geschikt voor dry toner en gecertificeerd voor HP Indigo. 

Bekijk het assortiment  ›

 

Wij staan klaar om je verder te helpen.

Wil je graag meer weten over IGEPA? Of heb je gewoon een praktische vraag?

contact met verpakkingsspecialisten