Ex Libris IGEPA

Hero Image

Catalogus De Best Verzorgde Boeken 2020 - 33 Ode aan de makers

Nederland kent een lange traditie van uitmuntende boekverzorging. Het niveau van het ontwerp inclusief de grafische boekverzorging wordt jaarlijks bekroond om zo het belang ervan in binnen- en buitenland te onderstrepen. Voor het jaar 2020 zijn 33 boeken genomineerd en gebundeld in de catalogus 33

33 is ontworpen door Tessa van der Waals en zij laat de keurselectie van 33 boeken de revue passeren aan de hand van 33 thema’s. Thema’s ‘die de vele eigenschappen van het object boek reflecteren. Van buitenkant tot binnenkant, van de structuur van het papier, via de inkt en het drukken tot het binden’.

Het boek is een lofzang op het vak van boeken maken. Een ode aan de makers.

De catalogus zelf is ook het resultaat van samenwerking en toewijding van een team, dit jaar onder leiding van Tessa van der Waals. Veel dank aan fotograaf Harold Strak, eindredacteur Dorine Duyster, De Monsterkamer, evenals de drukkers Drukkerij Tielen, NPN drukkers, RaddraaierSSP, robstolk®, Wilco Art Books, Zwaan Lenoir en boekbinders Patist en Herman van Waarden.

Het papier Lessebo Smooth White 100 gr en Stardream Rose Quartz, is geleverd door IGEPA Nederland.

Bijhorende tentoonstelling te zien van 25 september tot 30 oktober 2021 in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Colofon

Binnenwerk: IGEPA Lessebo Smooth White 100 gr, Premium offwhite ongestreken papier 1.2 – IGEPA Stardream Rose Quartz 120 gr, gekleurd parelmoer ongestreken papier.

Titel: 33
Ontwerp: Tessa van der Waals
Drukkerij: Drukkerij Tielen, NPN drukkers, RaddraaierSSP, robstolk®, Wilco Art Books, Zwaan Lenoir 
Binderij: Patist en Herman van Waarden
Lithografie: Alex Veenstra, Harold Strak
Formaat 120 x 160 mm, 603 pagina’s in hardcover
ISBN: 978-90-8317-380-1
Prijs: € 35
Voor meer informatie: info@bestverzorgdeboeken.nl