Paper & Board

Papier voor drukwerk met meerwaarde

Bij IGEPA Nederland kun je niet om papier heen. Van witte ongestreken, gestreken, zelfklevende en vederlichte papiersoorten tot gekleurd zwaargewicht karton. De basis en basis plus papiersoorten zijn kwalitatief sterk en standaard verkrijgbaar in onze webshop. Bekijk ook onze ruime keuze in enveloppen. Of je nu een drukker, uitgever of ontwerper bent onze specialistische medewerkers staan altijd tot je beschikking om het juiste product voor jouw toepassing te vinden binnen ons uitgebreid assortiment.

Productgroepen

Services

Papier, karton en duurzaamheid

Nieuws en inspiratie

Emotion: nieuw assortiment bookpapers.

November 2023 - Ons nieuwste assortiment EMOTION omarmt de authenticiteit van papier. In een tijd waarin de digitale revolutie de boventoon voert, brengen wij de schoonheid van papier tot leven. EMOTION is een fysiek, tastbaar product dat al je zintuigen prikkelt. De collectie bevat de kwaliteiten EMOTION Pure, EMOTION Smooth en EMOTION Touch. Elk met hun eigen karakter en unieke eigenschappen.  

 

 

Jaarlijkse heffingsbijdrage PRN 

December 2023 - Door het Algemeen Bestuur van de Stichting Verwijderingsfonds (SVF), de financiële tak van het PRN systeem, is besloten om over het 1e kwartaal van 2024 een heffing (recyclingbeheersbijdrage) op te leggen. Wij berekenen uitsluitend in het eerste kwartaal van 2024 een heffing van € 3,00 per ton excl. BTW voor papier- en kartonsoorten.

 

 

GreenTop: The Next generation

Mei 2023 - Binnen het natuurwit, houtvrij, ongestreken premium papier en karton, hebben we een nieuwe kwaliteit in ons assortiment. GreenTop is geproduceerd met oog voor het milieu en behoort tot één van de meest klimaatvriendelijke papierkwaliteiten. Het papier is extreem veelzijdig toepasbaar zoals voor familiedrukwerk, certificaten en uitnodigingen. Maar bovenal het meest voordelig geprijsd in zijn segment. Vraag hier direct je offerte aan.

 

De Best Verzorgde Boeken 

September 2023 - Stichting De Best Verzorgde Boeken viert ieder jaar het beste dat de grafische sector voortbrengt: 33 boeken die met hart en ziel zijn gemaakt. Boeken die zich sterk onderscheiden in de combinatie van zeer goed ontwerp, opdrachtgeverschap en kwalitatief hoogstaande lithografie, druk en bindwijze. Om nieuwe generaties van jonge ontwerpers te inspireren is er sinds 2016 ook een studentenjury bij de verkiezing van De Best Verzorgde Boeken. Beide selecties zijn onderdeel van de tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam, die in het najaar te zien zal zijn. 

 

Navigator Universal C02 Neutral

Juli 2023 -  Binnen het Navigator Universal Kopieerpapier assortiment is een volledig CO2 neutrale versie verkrijgbaar. Want ons klimaat is aan het veranderen en het is tijd om te handelen. De uitstoot van dit product wordt gecompenseerd* door oa het aanplanten van pijnbomen. Bestel direct via onderstaande knop of neem contact op met je reguliere IGEPA contactpersoon.

 

Duurzame boscyclus

Maart 2023 - Bossen vormen de basis van de onderneming HOLMEN Forest. Door het kweken en actief onderhouden van bomen creëren ze waardevolle bossen die bijdragen aan een beter klimaat. In het bos moeten meerdere belangen met elkaar worden verzoend: bosbouw, rendierhouderij, de jacht en buitenactiviteiten. Tegelijkertijd bieden de bossen een leefgebied voor dieren en planten. Op deze manier cultiveren, beheren en gebruiken ze de bossen om deze belangen in evenwicht te brengen en de groei voor een duurzame toekomst te vergroten. 

Het verkregen stamhout verfijnen ze tot houtproducten voor klimaat-slim bouwen, duurzame verpakkingen, boeken en tijdschriften.

 

Highspeed Inkjet assortiment

Februari 2023 -Om ons digitaal segment te verbreden zijn we gestart met een vellen highspeed inkjet assortiment. De hierin geselecteerde kwaliteiten zijn voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling met een vernuftige inktabsorptie technologie. Pigmenten blijven dichter bij het oppervlak, dat zich vertaalt in meer levendigere kleuren en diepere zwarttinten. Het assortiment bevat ongestreken soorten met een glad, ruw of opdikkend oppervlak, 100% gerecycled en gestreken papier. Bekijk hier de specificaties. 

 

Beautiful Black !

Februari 2023 - Genesis Black, een 100% recycled zwart papier en karton. Genesis maakt indruk met zijn rijke diepzwarte tint. Het is door en door gekleurd, lichtecht en bestand tegen kleuroverdracht. Ondanks zijn robuust papiergevoel geeft Genesis elke toepassing een elegant uiterlijk. Zeker als je het combineert met speciale afwerkingen als, metallic inkten, folies, stansen of prägen.

 

PAPERZINE: de juiste papierkeuze

Januari 2023 - PAPERZINE bevat een selectie van 30 papiersoorten met uiteenlopende eigenschappen. Zowel ongestreken als gestreken, spierwitte als getinte, opdikkende en vederlichte kwaliteiten zijn geselecteerd. PAPERZINE is een uniek hulpmiddel door het feit dat alle papiersoorten in de collectie met dezelfde bedrukking zijn uitgevoerd. Hierdoor is direct te zien hoe een specifieke kleur, raster of lijndikte op een gekozen papier eruit komt te zien in druk. Zo zijn de verschillende soorten uitstekend met elkaar te vergelijken. 

 

Soporset swatchbox

Januari 2023 - Van onze papierkwaliteiten Soporset Premium Offset en Premium Pre-Print hebben we nu een complete collectie. De nieuwe box bevat vier swatches met daarin alles wat je moet weten, voelen en zien over Soporset. Alle beschikbare gramgewichten bedrukt of geprint in verschillende technieken en met diverse afwerkingen laten zien hoe veelzijdig Soporset is. De box staat voor je klaar. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

 

Wij staan klaar om je verder te helpen.

Neem direct contact met ons op voor verdere infomatie of vrijblijvend advies.

T. +31 (0) 88 344 58 00

E. papier@igepa.nl