Papier, Print en Duurzaamheid

Paper & Print

Informatie over feiten en mythes rondom papier, print, duurzaam bosbeheer, partnerships en een circulaire economie binnen de papiersector. 

 

Boxes

Papierproductie en duurzame bossen.

De pulp- en papierindustrie is afhankelijk van, en bevordert, duurzaam bosbeheer om te kunnen voorzien in een betrouwbare aanvoer van houtvezels, de belangrijkste grondstof voor haar producten. Verantwoordbosbeheer biedt de samenleving meerdere voordelen, zoals levensonderhoud, ecosysteemdiensten en biodiversiteit. De Europese bossen, waar de papierfabrieken in de regio meer dan 90% van hun houtvezels kopen, groeien elke dag met een oppervlakte van 1.500 voetbalvelden. Meer dan 60% van dit gebied is gecertificeerd volgens de FSC®- of PEFC™ -normen, mede dankzij de steun van de print- en papierindustrie

Lessebo Paper: duurzame productie is de toekomst!

Lessebo Paper AB bevindt zich in een dichtbebost gebied in het zuiden van Zweden en heeft meer dan 300 jaar ervaring in de papierindustrie. Ze erkent het belang van het produceren van duurzaam papier van hoge kwaliteit. Om een mooie toekomst voor de komende generaties te creëren, is een verschuiving naar een duurzame samenleving noodzakelijk. Lessebo Paper AB maakt zich hier hard voor en zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot per ton geproduceerde pulp en papier slechts 19 kilogram is. Een uniek resultaat aangezien het branchegemiddelde voor grafisch papier meer dan 600 kilogram per ton is. Doordat Lessebo Paper AB consequent gebruik maakt van lokale grondstoffen en alternatieve energiebronnen kunnen ze dit resultaat behalen. 

Tevens is Lessebo Paper als eerste papierproducent ter wereld Cradle tot Cradle Gold Level gecertificeerd voor het Lessebo Design assortiment! C2C is een wereldwijde erkende maatstaf voor veilige en duurzaam geproduceerde producten die toegankelijk zijn voor de circulaire economie. Om een certificering te ontvangen, worden producten beoordeeld op milieu- en sociale prestaties in vijf kritieke duurzaamheidscategorieën Bezoek Lessebo Paper AB.

 

Boxes
Boxes

Eucalytus Globulus Pulp

Eucalyptus kennen we vaak als de aromatische olie die uit de bladeren van de Eucalyptus Globulus boom wordt gehaald. Deze olie wordt o.a. gebruikt in zeep, voor inhalatie bij verkoudheid en het helpt wondjes te genezen. Misschien onbekend maar de Eucalyptus Globulus boom levert ook hout waaruit The Navigator Company haar papier vervaardigt.

Oud papier ∞ nieuw papier

Papier wordt geproduceerd uit hernieuwbaar hout. Als we de bossen duurzaam en verantwoord onderhouden, blijven ze intact voor de volgende generaties. Ook kan papier herhaaldelijk hergebruikt worden en is het een belangrijke pijler van duurzaamheid. Oud papier wordt ingezameld, gesorteerd, gezuiverd en ontinkt. Deze schone papierpulp dient weer als grondstof voor nieuw papier. Inmiddels heeft Igepa Nederland een zeer breed assortiment in 100% recyclede papierkwaliteiten waarmee we elke vraag kunnen invullen.

Boxes
Boxes

Misvattingen over de papierindustrie.

De resultaten van de studie van Two Sides toont aan dat er nog steeds misvattingen bestaan over de milieu-impact van de papierindustrie. Consumenten zijn zich er niet van bewust dat Europese bossen groeien. Het hoge recyclingspercentages van papier en papieren verpakkingen worden niet gewaardeerd en de milieu-impact van digitale communicatie wordt vaak over het hoofd gezien. 

cta

13.000+

papiersoorten

cta

10.000+

sign- en displaypoducten

cta

1.000+

verpakkingsproducten

cta

840+

gewaardeerde relaties