Ex Libris IGEPA

Hero Image

Onze Aarde! Onze antwoorden? - Stichting Euriade/Uitgeverij Erebodos

De stichting Euriade is gewend om mensen samen te brengen. Daarom komen jaarlijks honderden jongeren en betrokkenen uit verschillende landen bij elkaar in Kerkrade om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. Toen het door de pandemie niet mogelijk bleek, wilden ze toch de contacten op een andere manier door laten gaan en de verhalen en ontmoetingen die ze jaarlijks initiëren op een andere manier vormgeven.

Er is toen besloten een boek te maken, een geschreven tijdcapsule van deze periode waarin zowel de pandemie als de klimaatdiscussie een grote rol spelen.

Het boek is vormgegeven door Joep Pohlen/Polka Design en gedrukt door drukkerij Walters in Maastricht. Ondanks de enorme hoeveelheid verschillende teksten is er in het boek een structuur ontstaan door het binnenwerk op te delen in regelmatig terugkerende katernen met grote kleurenfoto’s en katernen met redactionele pagina’s die voornamelijk in zwart/wit zijn weergegeven. Het ritme dat hierdoor ontstaat maakt bladeren een verrassing waarbij je af en toe stilstaat bij een tekst of gedicht en je het boek daarna bijna helemaal vlak open kunt laten liggen op een dubbele pagina die je mooi vindt. Door de papierkeuze van diverse soorten speelt het tactiele gevoel ook een grote rol. Het papier is puur gebruikt en sluit daarom ook goed aan bij het thema aarde. De verrassende ‘opening’ van het boek geeft het een dimensie extra en de dubbele omslag maakt het als het ware een cadeau om uit te pakken.

De lithografie en deels ook de fotografie is gedaan door Joep Pohlen. Het bindwerk is voorbereid door 2 binders (Abringh en Moeskops) en uiteindelijk met de hand gelijmd en afgewerkt met gaas en rugbandje door drukkerij Walters.

Colofon

Binnenwerk: IGEPA Raw 170 gr, mat gestreken papier met opdikking 1.2 – IGEPA SuperBrut 120 gr, wit ongestreken papier met opdikking 1.5 – Materica Ardesia zwart papier.

Uitgave: Stichting Euriade/Uitgeverij Erebodos
Titel: Onze Aarde! Onze antwoorden?
Ontwerp: Joep Pohlen, Polka Design
Drukkerij: Walters Maastricht
Binderij: Moeskops Hapert, Abbringh Groningen, Walters Maastricht
Lithografie: Joep Pohlen
Oplage: 1000 exemplaren 
Formaat 220 x 280 mm, 320 pagina’s in hardcover
ISBN: 978-94-90456-16-0
Prijs: € 50
Voor meer informatie: euriade@euriade.net