Dozen digitaal bedrukken

Merkbekendheid en herkenning horen centraal te staan in een marketingstrategie. Van grote bedrijven tot zelfstandige ondernemers. Lever je producten of diensten? Dan heb je er mee te maken.

Het creëren van naamsbekendheid en merkbekendheid is een essentiële stap voor de promotie van producten of diensten.

Zorg dat jouw doelgroep vertrouwd raakt met wat je te bieden hebt. Mensen zijn eerder geneigd een product of dienst af te nemen van een bekend merk of bedrijf.

Bedrukte dozen voor een betere klantbeleving

De “unboxing experience” wordt nog vaak onderschat. Het is de beleving die jouw klant ervaart bij het ontvangen en uitpakken van een verpakking. Een goed verzorgde verpakking is een krachtige manier om meer waarde toe te voegen aan jouw product. Een goede verpakking draagt bij aan de totale klantbeleving.

Op social media zie je talloze unboxing videos. Deze contentmakers beoordelen de complete beleving inclusief de verpakking. En eerlijk, wie wordt nou niet gelukkig van mooie verpakkingen?

Wat is digitaal bedrukken?

Flexo en offset zijn de meest voorkomende bedrukkingstechnieken voor verpakkingen. Een opkomende techniek is digitale druk. Simpel gezegd, digitaal bedrukken is een digitaal drukbeeld printen in CMYK kleuren op een oppervlak. Dit kan met behulp van een speciale printer. 

Deze printer brengt een bedrukking in één productierie run aan op de verpakking. In vergelijking met offset of flexo is er minder arbeid nodig en ben je flexibeler.

Steeds vaker kiezen merkeigenaren voor digitaal bedrukte verpakkingen. Veel gebruikte verpakkingen voor digitale druk zijn: verzenddozen, brievenbusdozen, boekverpakkingen, longboxen, luchtkussen enveloppen, golfkarton enveloppen.

Ons standaard assortiment is uitstekend geschikt voor digitale bedrukkingen.

Wat zijn de voordelen van digitaal bedrukte verpakkingen?

 • Kleine oplages
  Digitaal bedrukken is vooral interessant bij kleinere oplages tot circa 2.000 stuks. Je hebt geen eenmalige kosten voor stempels en je kunt gebruik maken van standaard verpakkingen. Digitaal printen kan al vanaf 1 stuk!
 • Full colour
  Digitaal printen biedt meer vrijheid en creativiteit. Het digitaal bedrukkingsproces maakt gebruikt van traditionele CMYK kleuren om de meest full-color opdrachten te produceren.
 • Minder materiaal
  Het bedrukkingsproces vereist minder inkt, papier, rubber stempels en platen.
 • Sneller beschikbaar
  Standaard verpakkingen met jouw digitale bedrukking kun je binnen 1 week geleverd krijgen.
 • Flexibel
  Digitaal bedrukken is uitstekend geschikt voor gepersonaliseerde verpakkingen. Een bedrukking aanpassen kan altijd zonder extra kosten. Een cliché of stempel is namelijk niet nodig. Dit verhoogt het gemak van maatwerk en stelt je in staat vaker te wisselen van bedrukkingen. Ideaal voor seizoensgebonden marketing activiteiten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van digitaal bedrukken?

Wil jij jouw merk meer laten opvallen?

Neem gerust contact op met één van onze verpakkingsspecialisten. Wij helpen je graag verder.