Hero Image

Duurzaam verpakken. 4 waardevolle tips.

De afgelopen jaren is er veel aandacht voor duurzaamheid en in 2021 wordt dit nog belangrijker. Hoe zorg je er voor dat je verpakking duurzaam is? Hoe verklein je de impact op het milieu? Welke oplossing kan je direct implementeren? Onderstaande tips helpen jou aan een milieuvriendelijkere verpakking.

Materiaal reductie

Streef naar minder verpakkingsmateriaal. Maak een verpakking niet onnodig sterk en zwaar. Minder materiaal leidt tot lager grondstofverbruik, lagere uitstoot van CO2, minder transport en meer pakketten per wagen. Minder materiaal hoeft niet ten koste te gaan van de bescherming van uw producten.

Gebruik kleinere verpakkingen

Consumenten storen zich aan een grote verpakking voor een klein product. De ergernis neemt toe als de lege ruimte wordt opgevuld met een enorme hoeveelheid aan extra opvulmateriaal.

Besteed aandacht aan je data om te bepalen in hoeverre u voldoende doosafmetingen heeft. Met een ruimere hoeveelheid aan afmetingen kan u uw producten optimaler versturen. Meer afmetingen wil niet altijd zeggen dat je ook meer voorraad moet houden.

Ga na welke doosafmetingen je nodig hebt en maak gebruik van een standaard assortiment. Er bestaan ook verpakkingen met variabele hoogtes waardoor je de verzenddoos compacter kan maken.

mono papier verpakkingsmateriaal
kleine verpakkingen minder materiaal

Eenvoudig recyclen doe je met mono materialen

Mono materiaal is één type grondstof voor de gehele verzendverpakking. Je creëert een positieve en duurzame uitstraling dankzij gebruik van mono materiaal. Dit is het gemakkelijkst om te recyclen. Dus je maakt het recyclingproces super eenvoudig voor de consument.

Informeer klanten over zij de verpakking kunnen scheiden. Tip: je kunt gebruik maken van de logo’s uit de weggooiwijzer.

Gebruik meer gerecycled verpakkingsmateriaal

Het wijzigen van materiaal hoeft geen impact te hebben op het verpakkingsproces. Meer gerecycled materiaal in verpakkingen draagt bij aan de vermindering van nieuwe grondstoffen. Er zijn diverse alternatieven beschikbaar met bijbehorende voordelen.

Wil je meer weten over duurzame verpakkingsoplossingen?


Deel dit artikel