platen golfkarton, eenzijdig gestreken, tweezijdig gestreken

Platen golfkarton gestreken

  • Maak jij opvallend POS-materiaal voor bij de kassa?
  • Creëer jij prachtige productdisplays voor een centrale presentatie op de winkelvloer?
  • Laat jij producten schitteren in de schappen?
  • Zorg jij voor indrukwekkende uitpakbelevingen met hoogwaardig bedrukte verpakkingen?

Lees dan verder over de mogelijkheden van gestreken platen golfkarton. Ook wel bekend als microgolf karton of display karton.

Product presentatie

De presentatie van een product is een cruciale factor voor de verkoop. Het versterkt de eigenschappen en uitstraling van het product, maar kan ook een twijfelende klant over de streep trekken. 

Presentatie van producten kan op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan POS-materiaal, productdisplays en luxe verpakkingsdoosjes. Deze oplossingen helpen producten te onderscheiden en bieden meer waarde aan de totale beleving.

Hoe worden deze verpakkingsoplossingen gemaakt?

Golfkarton platen zijn een veelgebruikt product binnen de verpakkingsindustrie, maar zeker ook bij grafische en sign bedrijven. De golfkartonnen platen met of zonder gestreken laag voor digitale, offset en flexo druk bieden namelijk vele mogelijkheden voor allerlei hoogwaardige verpakkingen en winkeldisplays

Door de hoge kwaliteit van de materialen en de veelzijdigheid van de toepassingsmogelijkheden zijn deze golfkartonnen platen een belangrijk product voor deze industrieën. 

gestreken golfkarton met digitale bedrukking
luxe doos met digitale bedrukking

Voordelen

Golfkartonnen platen eenzijdig of tweezijdig gestreken zijn uitstekend geschikt voor diverse afwerkingsmethoden zoals:

  • Rillen
  • Stansen
  • Snijden
  • Bedrukken
  • Plakken

Dit maakt platen golfkarton geschikt voor een breed gamma aan verpakkings- en displaytoepassingen. De platen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen zelf ook gerecycled worden. Dit maakt golfkartonnen platen een milieuvriendelijke verpakkingsoplossing.

Platen golfkarton met een microgolf zijn de dunste en lichtste optie in ons assortiment, maar niet minder stevig dan andere soorten golven. De platen golfkarton zijn gemaakt van enkel- of dubbelzijdig gestreken karton. De gestreken laag is glad en maakt het bij uitstek geschikt voor onder andere digitale bedrukkingen of zeefdruk. De platen zijn verkrijgbaar in de kleur wit.

digitaal bedrukte doos
digitaal bedrukte doos

De theoretische dikte van microgolf platen is 0,5 mm tot en met 3 mm, ookwel bekend als F-golf, N-golf, E-golf en EE-golf. De E-golf 1,5 mm en EE-golf 3 mm worden het meest gebruikt.

Een E-golf heeft het minst aantal golfjes per meter. In combinatie met de golfhoogte van 1,5 mm of 3 mm maakt het deze kwaliteit een uitstekende schokbestendige en stugge kwaliteit met een vlak oppervlak. Deze kwaliteit kan daarom dienen als alternatief voor een standaard kwaliteit verzenddozen.

Een E-golf kun je digitaal bedrukken, interessant voor relatief kleinere hoeveelheden. Bij grotere aantallen wordt een aparte laag papier of folie bedrukt en dat wordt later gelamineerd op een plaat golfkarton.

De F-golf en N-golf krijgt steeds meer belangstelling vanuit de grafische en sign industrie. Deze golven zijn lichter en hebben een betere bedrukbaarheid en vouwmogelijkheden dan een E-golf. Deze kwaliteit is bijzonder geschikt voor kleinere en luxe displays en verpakkingen. Het voordeel is ook dat er kwaliteiten zijn die rechtstreeks bedrukt kan worden.

Unieke functies

Wat golfkartonnen platen echt onderscheidt van andere materialen is hun vermogen om te worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen, van verpakkingsdoosjes tot productdisplays. Van kleine tot grote verpakkingsoplossingen.

Bovendien kunnen ze worden bedrukt met de meest uiteenlopende designs en beelden, waardoor ze een effectieve manier zijn om producten te verkopen en te presenteren. Een krachtige marketingtool voor bedrijven en merkeigenaren.

Een andere unieke eigenschap is de mogelijkheid om de platen in verschillende formaten en diktes te verkrijgen, afhankelijk van de specifieke toepassingsbehoeften. Platen golfkarton op maat laten maken kan al vanaf 500 vierkante meter. Dat zijn 146 platen van 1.600 x 2.150 mm.

Ben je op zoek naar een duurzaam, veelzijdig en effectief product? Overweeg eens het gebruik van golfkartonnen platen voor jouw creaties.

bedrukken gestreken golfkarton plaat
pos display

Meer weten over platen golfkarton met gestreken laag?

Neem gerust contact op met één van onze verpakkingsspecialisten. Wij helpen je graag verder.


Tel: 088-3445870
Email: packaging@igepa.nl


Deel dit artikel