Samenwerking HP en IGEPA Nederland

PERSBERICHT Tiel, 1 november 2023

IGEPA Nederland en HP kondigen vandaag een nieuwe samenwerking aan. De Nederlandse tak van de internationale IGEPA Group, werkzaam in 20 regio’s, kan met het gehele Mid Volume portfolio in de HP Latex printoplossingen nog breder klanten bedienen op groter formaat. Deze HP Latex printers zijn volgens IGEPA Nederland een perfecte aanvulling op het bestaande LFP assortiment en biedt de one-stop shop uit Tiel uitgebreide mogelijkheden op het gebied van grafische producten. 

Lokale expertise
IGEPA Nederland is opgericht in 2009 en onderdeel van de internationale IGEPA Group. Gevestigd in Tiel staan 155 professionals klaar om klanten binnen Nederland te bedienen met uiteenlopende grafische wensen. IGEPA Nederland is een totaalleverancier voor grafische producten aan een veelvoud aan sectoren, met als voornaamste afnemers drukkerijen, signmakers en digitaleprintbedrijven. Het totale aanbod van IGEPA Nederland varieert van sign- en displayoplossingen tot verpakkingsmateriaal en papiervoorzieningen. Met ruim 40.000 artikelen op voorraad levert IGEPA Nederland halffabricaten ten behoeve van onder andere auto-en vrachtwagenbelettering maar ook winkelinrichting en vele andere toepassingen.
 
Mark den Hartog, Business Unit Manager Viscom bij IGEPA Nederland is trots op het aanbod van het groothandelsbedrijf in grafisch producten. “Wij nemen een unieke positie in in de Nederlandse markt. Er is geen enkel grafische groothandel in Nederland waar je zoveel verschillende producten kunt krijgen binnen 24 uur.”

De nieuwe samenwerking tussen HP en IGEPA Nederland behelst de verkoop van het gehele Mid Volume portfolio van HP te weten de HP Latex 1500, HP Latex 2700,HP Latex 3600, HP Latex R1000/2000 en de HP Stitch 1000 en is effectief vanaf vandaag. De printers maken het mogelijk om printwerk, van rol naar rol of hybride flatbed, te printen op breed formaat tot 3,2 meter. De afdrukken zijn mogelijk op een breed scala aan signage-en decoratietoepassingen, inclusief dunne folie, vinyl en papier. 

Groter formaat steeds belangrijker
De mogelijkheid om op groot formaat werk te kunnen leveren groeit binnen de grafische sector, merkt ook Den Hartog: “We merken een toenemende vraag onder onze klanten voor grotere formaten. Door de nieuwe samenwerking kunnen wij perfect inspelen op deze vraag vanuit de markt.

Samenwerking HP
Het IGEPA-moederbedrijf werkt al langer samen met HP en mede daardoor stond een samenwerking tussen beide partijen hoog op het verlanglijstje, vertelt den Hartog. “De Duitse tak van IGEPA doet al geruime tijd zaken met HP, een lokale samenwerking met HP was voor ons dan ook een logische stap. We hebben ervoor gekozen om te starten met het mid-volume aanbod van HP, wat voor ons een perfecte aanvulling is op ons huidige assortiment. Met deze oplossingen kunnen we onze business verbreden. Het Mid Volume portfolio van HP sluit perfect aan bij het XXL media assortiment van platen, banner, mesh en textiel wat wij al vele jaren succesvol verkopen.”

Den Hartog vervolgt: “De HP Latex-oplossingen zijn milieuvriendelijke machines die ons toegang verschaffen tot een specifieke markt. Met deze samenwerking komen twee hele sterke merken in de Nederlandse markt samen.” 

Redmer Toxopeus, Business Manager Large Format Printing HP Benelux, is trots op de nieuwe samenwerking met IGEPA Nederland. “Wij zijn ontzettend blij om een sterke lokale organisatie als IGEPA Nederland te kunnen bedienen. De organisatie maakt deel uit van een krachtig netwerk waarmee wij in Duitsland al geruime tijd intensief en naar tevredenheid mee samenwerken. IGEPA Group is inmiddels een van de grotere partners van HP in Europa. Het nieuwe partnerschap biedt IGEPA Nederland nieuwe kansen op het gebied van 3 meter printing en is daarmee een verbreding van hun huidige portfolio."

Duurzaamheid integraal onderdeel business IGEPA Nederland en HP
De nieuwe samenwerking tussen HP en IGEPA Nederland past ook uitstekend in de duurzaamheidsambities van beide partijen.

Voor IGEPA Nederland is het van groot belang om steeds meer ‘groene’ producten aan te kunnen bieden. Dit zijn bijvoorbeeld producten zonder PVC of van gerecycled materiaal. Verder kijkt het bedrijf hoe het een duurzame invloed kan hebben op de toeleveringsketen, bijvoorbeeld door een rol te spelen in de recycling van geleverde producten en hierdoor hergebruik te stimuleren. Daarnaast implementeert de organisatie ook initiatieven om de bedrijfsvoering intern te verduurzamen, onder andere door de plaatsing van zonnepanelen.

Ook voor HP is duurzaamheid een topprioriteit. Met het Mid Volume portfolio van HP heeft IGEPA Nederland dan ook een duurzame oplossing in handen. Zo is de HP Latex-inkt op waterbasis, zijn de inktcartridges gemaakt van gemakkelijk te recyclen karton en is er een gratis terugnameprogramma voor de inktzak en printkop. HP Latex-afdrukken zijn bovendien recyclebaar, retourneerbaar of niet-gevaarlijk en veilig om verwijderd te worden.

Al 22 jaar publiceert HP het Sustainable Impact report waarin de duurzame ambities en voortgang van het bedrijf beschreven staan.

IGEPA Nederland breidt vanaf 1 november officieel het portfolio uit met de verkoop de HP Latex 1500, HP Latex 2700, HP Latex 3600, HP R1000/2000 en de HP Stich S1000 printers.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Over HP 
HP Inc. (NYSE: HPQ) is een wereldwijde technologieleider en bedenker van oplossingen waarmee mensen hun ideeën tot leven kunnen brengen en verbinding kunnen maken met de dingen die er het meest toe doen. HP is actief in meer dan 170 landen en levert een breed scala aan innovatieve en duurzame apparaten, diensten en abonnementen voor personal computing, printen, 3D-printen, hybride werken, gaming en meer. Ga voor meer informatie naar: hp.com
 
Contactgegevens
Mark den Hartog, IGEPA Nederland 
+31610882399
mdenhartog@igepa.nl
 
Herbert Wormgoor, HP
+31652494265
Herbert.Wormgoor@HP.com