100% recycled papier

Hero Image

Oud papier ∞ nieuw papier

Papier wordt geproduceerd uit hernieuwbaar hout. Als we de bossen duurzaam en verantwoord onderhouden, blijven ze intact voor de volgende generaties. Ook kan papier herhaaldelijk hergebruikt worden en is het een belangrijke pijler van duurzaamheid. Oud papier wordt ingezameld, gesorteerd, gezuiverd en ontinkt. Deze schone papierpulp dient weer als grondstof voor nieuw papier. Inmiddels heeft IGEPA Nederland een zeer breed assortiment in 100% recyclede papierkwaliteiten waarmee we elke vraag kunnen invullen.

Ongestreken 100% recycled papier

Circle Offset is een 100% ongestreken recycled papier. Door het afvalpapier via een uniek, innovatief en milieuvriendelijk proces te recyclen ontstaat dit hoogwaardig papier. Circle Offset is verkrijgbaar in twee tinten, het Circle offset White CIE 95* een natuurwitte tint en de hoogwitte tint Premium White CIE 135*.

Circle Offset beschikt over het FSC recycled, EU Ecolabel en Der Blaue Engel certificaat. Nu hoeft je geen keuze te maken voor recycled of een premium papier. Circle offset biedt je het beide.

Rebello 110 is een 100% recycled natuurwit ongestreken papier met een geheel eigen karakter. Door haar recyclede uiterlijk en lichte tweezijdigheid in gladheid accentueert Rebello, met CIE 110*, je boodschap.

Rebello 110 beschikt over de volgende certificaten; FSC Recycled, Nordic Swan Ecolabel, Der Blaue Engel,  Ecolabel, Austrian Ecolabel en NAPM 100% recycled.

Nautillus Superwhite combineert de voordelen van 100% gerecycled papier met een hoge witheid ( CIE 150*) in vergelijk met papier van nieuwe vezels. Naast zijn prettige ongestreken papiergevoel heeft het een zeer schoon en helder oppervlak voor mooie full colour afbeeldingen.

Nautillus Superwhite beschikt over het FSC Recycled  en EU Ecolabel certificaat.

Gestreken 100% recycled papier

Circle Silk  is de een van de gestreken variant binnen het 100% recycled aanbod. Het oppervlak van dit papier geeft een mooie zijdeglans aan full colour beeldreproducties.

Circle Silk is FSC recycled gecertificeerd en heeft een witheid van CIE120*.

Circle Print is een gestreken 100% recycled papier. Circle Print heeft een authentieke papiertint van CIE95*. Het mat gestreken oppervlak geeft de afbeeldingen een subtiele glans. Circle Print is mooi te combineren met de ongestreken soorten Rebello 110 en Circle offset white.

Het beschikt over het FSC Recycled en Der Blaue Engel certificaat.

Gekleurd 100% recycled papier

Forever is een 100% recycled gekleurd papier met een ruw oppervlak. Dit ruw en robuust karakter verkrijgt Forever door zijn opdikking van 1.5. In totaal kan er gekozen worden uit 17 energieke kleuren. Dit ecologisch papier brengt je duurzame creativiteit perfect tot uitdrukking.

Forever beschikt over het PEFC en Der Blaue Engel certificaat.

Muskat is een 100% gerecycled, ongestreken papier en karton met een natuurlijke uitstraling. Deze natuurlijke uitstraling is beschikbaar in twee kraft tinten: Muskat Brown en Muskat Grey.  Door het recycled karakter van Muskat is er een tweezijdigheid mogelijk in 100 en 140 g/m², waardoor er een tintverschil tussen voor- en achterzijde kan ontstaan. Beide kleuren Muskat zijn beschikbaar met bijpassende enveloppen.

De milieuwinst van het recyclen van papier en karton biedt grote voordelen:

  • Het verminderen van de berg restafval 
  • Duurzame inzet van gebruikte materialen
  • Minder gebruik van nieuwe grondstoffen 

Niet vergeten mag worden dat een gerecyclede vezel ooit een verse nieuwe vezel was. Verse vezels zijn sterker. Papiervezels kunnen tot zeven keer hergebruikt worden en uiteindelijk is er weer papier van nieuwe vezels nodig om te blijven recyclen.  

Wil je de recyclede papierkwaliteiten zelf beoordelen? Vraag dan via hier je monsters aan. 

* Hoe hoger de CIE waarde, hoe witter het papier.