UPM Communication Papers

Producent - The Navigator Company

Eucalyptus kennen we vaak als de aromatische olie die uit de bladeren van de Eucalyptus Globulus boom wordt gehaald. Deze olie wordt o.a. gebruikt in zeep, voor inhalatie bij verkoudheid en het helpt wondjes te genezen. 

Eucalyptus Globulus hout

Misschien onbekend maar de Eucalyptus Globulus boom levert ook hout waaruit The Navigator Company haar papier vervaardigt. In Portugal werd eucalyptushout voor het eerst gebruikt om papierpulp van te vervaardigen. The Navigator Company nam een leidende rol in dit proces en in één van zijn fabrieken werd dat proces met succes gepionierd in 1957.

In vergelijking met andere loof- en naaldbomen, die worden gebruikt om pulp en papier van te produceren, heeft Eucalyptus Globulus een laag ligninegehalte. Dit betekent dat er minder middelen nodig zijn bij het kook- en bleekproces. Het gebruik van Eucalyptus Globulus stelt The Navigator Company ook in staat aanzienlijk minder hout te gebruiken om hetzelfde aantal vellen papier te produceren, in vergelijking met andere boomsoorten.

Kwekerij Espirra Estate

The Navigator Company kweekt haar eigen bomen. Elke dag worden 140.000 bomen gestekt. De stekjes worden met de hand geknipt uit een tak en daarna in overdekte kassen grootgebracht. Na 12 jaar kan de boom al geoogst worden, deze wordt dan vlak boven de grond afgezaagd. Uit de overgebleven stam groeien al snel weer nieuwe uitlopers die na 12 jaar opnieuw als volgroeide boom geoogst kunnen worden. Dit proces kan maximaal 3 keer herhaald worden, dus na 35 jaar is de cyclus voltooid. De bossen van The Navigator Company zijn FSC of PEFC gecertificeerd.

Dankzij zijn eigenschappen wordt Eucalyptus Globulus door experts over de hele wereld beschouwd als de ideale vezel voor offset-, print- en kopieerpapier dat zich kenmerkt door een uitstekende opdikking, opaciteit, stijfheid en maatvastheid.

De kwaliteiten Soporset, Navigator, Multi Office en Discovery, van The Navigator Company worden door IGEPA Nederland verdeeld. Voor meer informatie of monsters mail naar advies@igepa.nl

How its made: Bekijk hier de video van het gehele productie proces van boom stek tot papier.

Bezoek The Navigator Company 

The Navigator Company _ IgepaNL
Kwekerij The Navigator Company

Deel dit artikel