Paper & Print

Paper & Print

Papier voor drukwerk met meerwaarde

Bij IGEPA Nederland kun je niet om papier heen. Van witte ongestreken, gestreken, zelfklevende en vederlichte papiersoorten tot gekleurd zwaargewicht karton. De basis en basis plus papiersoorten zijn kwalitatief sterk en standaard verkrijgbaar in onze webshop. Bekijk ook onze ruime keuze in enveloppen.

Nieuws en inspiratie

image

Productgroepen

image

Services

image

Lessebo Paper: duurzame productie is de toekomst!

Lessebo Paper bevindt zich in een dichtbebost gebied in het zuiden van Zweden en heeft meer dan 300 jaar ervaring in de papierindustrie. Ze erkent het belang van het produceren van duurzaam papier van hoge kwaliteit. Om een mooie toekomst voor de komende generaties te creëren, is een verschuiving naar een duurzame samenleving noodzakelijk. Lessebo Paper maakt zich hier hard voor en zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot per ton geproduceerde pulp en papier slechts 19 kilogram is. Een uniek resultaat aangezien het branchegemiddelde voor grafisch papier meer dan 600 kilogram per ton is. Doordat Lessebo Paper consequent gebruik maakt van lokale grondstoffen en alternatieve energiebronnen kunnen ze dit resultaat behalen. 

NIEUWS maart 2021: Lessebo Design is Cradle tot Cradle Gold Level gecertificeerd! Deze wereldwijde erkenning staat voor veilige en duurzame producten die toegankelijk zijn voor de circulaire economie. Bezoek Lessebo Paper.

 

Boxes
Boxes

Het papier dat uitdaagt !

Rebello 110, is het perfecte papier als je een bijzondere en creatieve uitgave wilt maken. Het oneffen en grauwe uiterlijk geeft het zowel een authentiek als gedurfd papiergevoel. Het zorgt ervoor dat je drukwerk zich onderscheidt van de standaard glossy of hoogwitte papiersoorten. Rebello 110 wordt gemaakt van 100% ingezameld oud papier dat niet gebleekt wordt met optische witmakers. Rebello mag dan oneffen en grauw zijn, maar laat je hierdoor niet misleiden. Dit papier geeft geweldige beeldreproducties. Zoals je kunt zien in het  kookboekje van Mara Grimm. Dit crisiskookboek met recepten van topchefs en prachtige detail foto’s is gedrukt op Rebello 110 en het omslag is een bruin kraft karton zoals het Muskat Brown. Tevens 100% recycled.

De eerste indruk!

Holmen TRND is een ongestreken ruw en robuust papier. Dit papier heeft karakter door zijn eenvoud en eigenheid. Holmen TRND wordt gemaakt van verse houthoudende vezels. Tezamen met de hoge opdikking van 2.0 en het lage 70 gram per m² geeft het je toepassing een uitzonderlijke eerste indruk. Een hoge opdikking betekent dat het papier volumineus is, dat het papier minder weegt terwijl het zijn dikte behoudt. Als je Holmen TRND kiest in plaats van gestreken papier wordt je drukwerk tot 40 procent lichter. Dit scheelt in verzend- en distributiekosten. De productie van houthoudend papier is minder bewerkelijk en er is minder hout en energie voor nodig dan houtvrij papier. Dus een lagere CO2uitstoot. Een bezwaar kan zijn dat houthoudend papier sneller vergeeld, door de nog aanwezige lignine, als houtvrij papier. Daarentegen geeft Holmen TRND je drukwerk de meest organische en natuurlijke uitstraling en is het een echt klimaatvriendelijk product. Bezoek Holmen 

Boxes
Boxes

Heaven 42: als het echt wit moet zijn!

We krijgen vaak de vraag welke machinegestreken kwaliteit echt wit is. Er zijn er natuurlijk wel een paar, maar één maakt een hemelsbreed verschil: Heaven 42, een absoluut wit papier met een zeer frisse indruk.  Heaven 42 is leverbaar in 115, 135, 150, 170, 200, 250, 300, en 400 grams. De unieke witheid en het gelijkmatige oppervlak maken dat dit papier geschikt is voor legio drukwerktoepassingen. Denk hierbij aan zeer scherpe afbeeldingen, goede kleurcontrasten en een uiterst perfecte weergave van details. Wil je meer informatie over dit uniek product? Vraag dan hier de Heaven 42 brochure aan.
cta

13.000+

papiersoorten

cta

10.000+

sign- en displaypoducten

cta

1.000+

verpakkingsproducten

cta

840+

gewaardeerde relaties