Paper & Print

Blog en nieuws over verpakkingen

Papier voor drukwerk met meerwaarde

Bij IGEPA Nederland kun je niet om papier heen. Van witte ongestreken, gestreken, zelfklevende en vederlichte papiersoorten tot gekleurd zwaargewicht karton. De basis en basis plus papiersoorten zijn kwalitatief sterk en standaard verkrijgbaar in onze webshop. Bekijk ook onze ruime keuze in enveloppen. Of je nu een drukker, uitgever of ontwerper bent onze specialistische medewerkers staan altijd tot je beschikking om het juiste product voor jou toepassing te vinden binnen ons uitgebreid assortiment.

Productgroepen

image

Services

image

Papier, Print en Duurzaamheid

Eucalytus Globulus - The Navigator Company

  

Nieuws en inspiratie

PRN recyclingbeheerbijdrage

Jaarlijkse heffing recyclingbeheerbijdrage PRN

December 2022 - Door het Algemeen Bestuur van de Stichting Verwijderingsfonds (SVF), de financiële tak van het PRN systeem, is besloten om over het 1e kwartaal van 2023 een heffing (recyclingbeheersbijdrage) op te leggen. Met de recyclingbeheersbijdrage zorgen we er met elkaar voor dat schoon en droog oudpapier en -karton voor niet verpakkingen wordt ingezameld en gerecycled. 

Papiermarkt november 2021

NIEUW Highspeed Inkjet assortiment

December 2022 - Om ons digitaal segment te verbreden zijn we gestart met een vellen highspeed inkjet assortiment. De hierin geselecteerde kwaliteiten zijn voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling met een vernuftige inktabsorptie technologie. Pigmenten blijven dichter bij het oppervlak, dat zich vertaalt in meer levendigere kleuren en diepere zwarttinten. Het assortiment bevat ongestreken soorten met een glad, ruw of opdikkend oppervlak, 100% gerecycled en gestreken papier. Bekijk hier de specificaties. 

Huidige papiermarkt - Prijsontwikkeling

Best Verzorgde Boeken uit 2021

Oktober 2022 - Nederland kent een lange traditie van uitmuntende boekverzorging. Het niveau van het ontwerp inclusief de grafische boekverzorging wordt jaarlijks bekroond om zo het belang ervan in binnen- en buitenland te onderstrepen. Voor het jaar 2021 zijn 33 boeken genomineerd en gebundeld in de catalogus Cover & pages.

Genesis Black IGEPA Nederland

Huidige papiermarkt - prijsontwikkeling

Oktober / november 2022 - Wat een buitengewoon turbulent jaar beleven we met elkaar, en dat na een intense Covid periode. Alle verwachtingen en berekeningen kloppen niet meer zoals we gewend waren van voorgaande jaren. De prijsstijging van papier en karton blijven zich voortzetten.

Huidige papiermarkt - Prijsontwikkeling

Papiermarkt augustus 2022

Augustus 2022 - Producenten worden nog steeds geconfronteerd met onophoudelijke stijgingen van energie-, verpakkings- en logistieke kosten. Daarbij blijft de markt zeer krap met een onevenwichtige vraag en aanbod waardoor prijzen blijven stijgen.

Genesis Black IGEPA Nederland

Beautiful Black !

Juli 2022 - Genesis Black, een 100% recycled zwart papier en karton. Genesis maakt indruk met zijn rijke diepzwarte tint. Het is door en door gekleurd, lichtecht en bestand tegen kleuroverdracht. Ondanks zijn robuust papiergevoel geeft Genesis elke toepassing een elegant uiterlijk. Zeker als je het combineert met speciale afwerkingen als, metallic inkten, folies, stansen of prägen.

Paperzine;  papiercollectie IGEPA Nederland

PAPERZINE collectie

Mei 2022 - Met veel genoegen introduceren wij PAPERZINE, een bijzondere en uiterst praktische papiercollectie.

PAPERZINE bevat een selectie van 29 papiersoorten met uiteenlopende eigenschappen. Zowel ongestreken als gestreken, spierwitte als getinte, opdikkende en vederlichte kwaliteiten zijn geselecteerd. De PAPERZINE collectie wordt in een handige en kleurrijke bewaarmap geleverd.

Soporset swatchbox

Swatchbox Soporset

Mei 2022 - Van onze papierkwaliteiten Soporset Premium Offset en Premium Pre-Print hebben we nu een complete collectie. De nieuwe box bevat vier swatches met daarin alles wat je moet weten, voelen en zien over Soporset. Alle beschikbare gramgewichten bedrukt of geprint in verschillende technieken en met diverse afwerkingen laten zien hoe veelzijdig Soporset is. De box staat voor je klaar. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

Huidige papiermarkt

Papiermarkt maart 2022

Maart 2022 - De afgelopen 12 maanden hebben wij van onze leveranciers een golf aan prijsverhogingen moeten accepteren en absorberen. Helaas zorgen nu de dramatische en onzekere situatie in de wereldpolitiek en haar economie voor aanhoudende hoge energie- en transportkosten. Daarnaast zijn er i.v.m. de schaarste wederom behoorlijke prijsstijgingen van hulp- en grondstoffen.

Foam Magazine #61

FOAM Magazine Talents 2022

Maart 2022 - De 20 fascinerende kunstenaars die zijn geselecteerd voor de 2022-editie van Foam Magazine's Talent Issue, kijken nauwkeurig naar zowel de wereld om ons heen als de wereld in ons. Zonder ongemak of pijn uit de weg te gaan, gebruiken ze het fotografische medium om te reageren. Maar liefst 11 papierkwaliteiten zijn uit ons assortiment geselecteerd voor deze uitgave.

Wij staan klaar om je verder te helpen.

Wil je graag meer weten over IGEPA? Of heb je gewoon een praktische vraag?

contact met verpakkingsspecialisten
papiersoorten

13.000+

papiersoorten

Sign- en displayproducten

10.000+

sign- en displayproducten

verpakkingsproducten

1.000+

verpakkingsproducten

gewaardeerde relaties

840+

gewaardeerde relaties