Paper & Print

Papier voor drukwerk met meerwaarde

Bij IGEPA Nederland kun je niet om papier heen. Van witte ongestreken, gestreken, zelfklevende en vederlichte papiersoorten tot gekleurd zwaargewicht karton. De basis en basis plus papiersoorten zijn kwalitatief sterk en standaard verkrijgbaar in onze webshop. Bekijk ook onze ruime keuze in enveloppen. Of je nu een drukker, uitgever of ontwerper bent onze specialistische medewerkers staan altijd tot je beschikking om het juiste product voor jou toepassing te vinden binnen ons uitgebreid assortiment.

Productgroepen

Services

Papier, karton en duurzaamheid

Nieuws en inspiratie

GreenTop: The Next generation

Mei 2023 - Binnen het natuurwit, houtvrij, ongestreken premium papier en karton, hebben we een nieuwe kwaliteit in ons assortiment. GreenTop is geproduceerd met oog voor het milieu en behoort tot één van de meest klimaatvriendelijke papierkwaliteiten. Het papier is extreem veelzijdig toepasbaar zoals voor familiedrukwerk, certificaten en uitnodigingen. Maar bovenal het meest voordelig geprijsd in zijn segment. Vraag hier direct je offerte aan.

 

De Best Verzorgde Boeken 

April 2023 - Stichting De Best Verzorgde Boeken viert ieder jaar het beste dat de grafische sector voortbrengt: 33 boeken die met hart en ziel zijn gemaakt. Boeken die zich sterk onderscheiden in de combinatie van zeer goed ontwerp, opdrachtgeverschap en kwalitatief hoogstaande lithografie, druk en bindwijze. Om nieuwe generaties van jonge ontwerpers te inspireren is er sinds 2016 ook een studentenjury bij de verkiezing van De Best Verzorgde Boeken. Beide selecties zijn onderdeel van de tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam, die in het najaar te zien zal zijn. 

 

It's Raw

Maart 2023 - Raw is een papier met een uniek karakter. Het heeft een gestreken oppervlak dat aanvoelt als dat van een ongestreken papier.  Samen met zijn natuurlijke witheid en de hoge opdikking van 1.2 maken van Raw een perfecte keuze voor het overbrengen van emoties. Het Raw geeft zowel in lichte afbeeldingen met fijne details als donkere volvlakken prachtige drukresultaten die doorgaans in ongestreken papier erg lastig te behalen zijn.

Toepassingen: boeken, catalogi en magazines over, reizen, automotive, lifestyle, food, fashion en interieur/architectuur. Vraag hier bedrukte monsters op en beleef het Raw !

 

Duurzame boscyclus

Maart 2023 - Bossen vormen de basis van de onderneming HOLMEN Forest. Door het kweken en actief onderhouden van bomen creëren ze waardevolle bossen die bijdragen aan een beter klimaat. In het bos moeten meerdere belangen met elkaar worden verzoend: bosbouw, rendierhouderij, de jacht en buitenactiviteiten. Tegelijkertijd bieden de bossen een leefgebied voor dieren en planten. Op deze manier cultiveren, beheren en gebruiken ze de bossen om deze belangen in evenwicht te brengen en de groei voor een duurzame toekomst te vergroten. 

Het verkregen stamhout verfijnen ze tot houtproducten voor klimaat-slim bouwen, duurzame verpakkingen, boeken en tijdschriften.

 

Highspeed Inkjet assortiment

Februari 2023 -Om ons digitaal segment te verbreden zijn we gestart met een vellen highspeed inkjet assortiment. De hierin geselecteerde kwaliteiten zijn voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling met een vernuftige inktabsorptie technologie. Pigmenten blijven dichter bij het oppervlak, dat zich vertaalt in meer levendigere kleuren en diepere zwarttinten. Het assortiment bevat ongestreken soorten met een glad, ruw of opdikkend oppervlak, 100% gerecycled en gestreken papier. Bekijk hier de specificaties. 

 

Beautiful Black !

Februari 2023 - Genesis Black, een 100% recycled zwart papier en karton. Genesis maakt indruk met zijn rijke diepzwarte tint. Het is door en door gekleurd, lichtecht en bestand tegen kleuroverdracht. Ondanks zijn robuust papiergevoel geeft Genesis elke toepassing een elegant uiterlijk. Zeker als je het combineert met speciale afwerkingen als, metallic inkten, folies, stansen of prägen.

 

PAPERZINE: de juiste papierkeuze

Januari 2023 - PAPERZINE bevat een selectie van 30 papiersoorten met uiteenlopende eigenschappen. Zowel ongestreken als gestreken, spierwitte als getinte, opdikkende en vederlichte kwaliteiten zijn geselecteerd. PAPERZINE is een uniek hulpmiddel door het feit dat alle papiersoorten in de collectie met dezelfde bedrukking zijn uitgevoerd. Hierdoor is direct te zien hoe een specifieke kleur, raster of lijndikte op een gekozen papier eruit komt te zien in druk. Zo zijn de verschillende soorten uitstekend met elkaar te vergelijken. 

 

Soporset swatchbox

Januari 2023 - Van onze papierkwaliteiten Soporset Premium Offset en Premium Pre-Print hebben we nu een complete collectie. De nieuwe box bevat vier swatches met daarin alles wat je moet weten, voelen en zien over Soporset. Alle beschikbare gramgewichten bedrukt of geprint in verschillende technieken en met diverse afwerkingen laten zien hoe veelzijdig Soporset is. De box staat voor je klaar. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

 

Wij staan klaar om je verder te helpen.

Neem direct contact met ons op voor verdere infomatie of vrijblijvend advies.

T. +31 (0) 88 344 58 00

E. papier@igepa.nl