Paper & Print

Blog en nieuws over verpakkingen

Papier voor drukwerk met meerwaarde

Bij IGEPA Nederland kun je niet om papier heen. Van witte ongestreken, gestreken, zelfklevende en vederlichte papiersoorten tot gekleurd zwaargewicht karton. De basis en basis plus papiersoorten zijn kwalitatief sterk en standaard verkrijgbaar in onze webshop. Bekijk ook onze ruime keuze in enveloppen. Of je nu een drukker, uitgever of ontwerper bent onze specialistische medewerkers staan altijd tot je beschikking om het juiste product voor jou toepassing te vinden binnen ons uitgebreid assortiment.

Productgroepen

image

Services

image

Papier, Print en Duurzaamheid

Eucalytus Globulus - The Navigator Company

  

Nieuws en inspiratie

Huidige papiermarkt - Prijsontwikkeling

Huidige papiermarkt - prijsontwikkeling

Augustus 2022 - Producenten worden nog steeds geconfronteerd met onophoudelijke stijgingen van energie-, verpakkings- en logistieke kosten. Daarbij blijft de markt zeer krap met een onevenwichtige vraag en aanbod waardoor prijzen blijven stijgen.

Genesis Black IGEPA Nederland

Beautiful Black !

Juli 2022 - Genesis Black, een 100% recycled zwart papier en karton. Genesis maakt indruk met zijn rijke diepzwarte tint. Het is door en door gekleurd, lichtecht en bestand tegen kleuroverdracht. Ondanks zijn robuust papiergevoel geeft Genesis elke toepassing een elegant uiterlijk. Zeker als je het combineert met speciale afwerkingen als, metallic inkten, folies, stansen of prägen.

Paperzine;  papiercollectie IGEPA Nederland

PAPERZINE collectie

Mei 2022 - Met veel genoegen introduceren wij PAPERZINE, een bijzondere en uiterst praktische papiercollectie.

PAPERZINE bevat een selectie van 29 papiersoorten met uiteenlopende eigenschappen. Zowel ongestreken als gestreken, spierwitte als getinte, opdikkende en vederlichte kwaliteiten zijn geselecteerd. De PAPERZINE collectie wordt in een handige en kleurrijke bewaarmap geleverd.

Soporset swatchbox

Swatchbox Soporset

Mei 2022 - Van onze papierkwaliteiten Soporset Premium Offset en Premium Pre-Print hebben we nu een complete collectie. De nieuwe box bevat vier swatches met daarin alles wat je moet weten, voelen en zien over Soporset. Alle beschikbare gramgewichten bedrukt of geprint in verschillende technieken en met diverse afwerkingen laten zien hoe veelzijdig Soporset is. De box staat voor je klaar. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

Huidige papiermarkt

Papiermarkt maart 2022

Maart 2022 - De afgelopen 12 maanden hebben wij van onze leveranciers een golf aan prijsverhogingen moeten accepteren en absorberen. Helaas zorgen nu de dramatische en onzekere situatie in de wereldpolitiek en haar economie voor aanhoudende hoge energie- en transportkosten. Daarnaast zijn er i.v.m. de schaarste wederom behoorlijke prijsstijgingen van hulp- en grondstoffen.

Foam Magazine #61

FOAM Magazine Talents 2022

Maart 2022 - De 20 fascinerende kunstenaars die zijn geselecteerd voor de 2022-editie van Foam Magazine's Talent Issue, kijken nauwkeurig naar zowel de wereld om ons heen als de wereld in ons. Zonder ongemak of pijn uit de weg te gaan, gebruiken ze het fotografische medium om te reageren. Maar liefst 11 papierkwaliteiten zijn uit ons assortiment geselecteerd voor deze uitgave.

The cube Calendar 2022

De tiende editie van The Cube Calendar

December 2021 - Sinds 2013 realiseert de Nederlandse ontwerper Philip Stroomberg en Kartonnage Amsterdam in samenwerking met IGEPA The Cube Calendar. De editie voor 2022 is alweer de 10e. De Cube werd in zijn geheel vervaardigd uit het sulfaatkarton Algro Design Nature 350g/m². Door zijn stevigheid, witheid en verwerkingseigenschappen was Algro Design de perfecte keuze voor de kalender.

Eindhovenseweg

Ex libris IGEPA : Eindhovenseweg 56

December 2021 - Eindhovenseweg 56 vertelt zowel het persoonlijke leven van een gezin als een groter verhaal. Een ode aan het leven van zijn ouders en zijn jeugd, maar ook een archeologische vertelling van een recente geschiedenis. Een ontdekkingsreis tussen droom en werkelijkheid, waarin de toeschouwer zichzelf zal herkennen en waar zijn eigen herinneringen en verloren voorwerpen een nieuw leven krijgen.

PRN recyclingbeheerbijdrage

Jaarlijkse heffing recyclingbeheerbijdrage PRN

November 2021 - Door het Algemeen Bestuur van de Stichting Verwijderingsfonds (SVF), de financiële tak van het PRN systeem, is besloten om over het 1e kwartaal van 2022 een heffing (recyclingbeheersbijdrage) op te leggen. Met de recyclingbeheersbijdrage zorgen we er met elkaar voor dat schoon en droog oudpapier en -karton voor niet verpakkingen wordt ingezameld en gerecycled. 

Papiermarkt november 2021

Papiermarkt november 2021

November 2021 - Momenteel hebben we te maken met een unieke marktsituatie die we de laatste dertig jaar niet hebben meegemaakt. Waar we jarenlang gewend zijn geraakt dat papier op redelijk korte termijn beschikbaar was en er over de prijs altijd te onderhandelen was, hebben we nu met een situatie te maken waarbij papier (en met name karton) schaarse goederen zijn geworden en de prijzen in rap tempo stijgen.

De Best Verzorgde Boeken 2020

Ode aan de makers

September 2021 - Nederland kent een lange traditie van uitmuntende boekverzorging. Het niveau van het ontwerp inclusief de grafische boekverzorging wordt jaarlijks bekroond om zo het belang ervan in binnen- en buitenland te onderstrepen. Voor het jaar 2020 zijn 33 boeken genomineerd en gebundeld in de catalogus 33.

Rebello 100% recycled papier

Het papier dat uitdaagt !

Rebello 110, is het perfecte papier als je een bijzondere en creatieve uitgave wilt maken. Het oneffen en grauwe uiterlijk geeft het zowel een authentiek als gedurfd papiergevoel. Het zorgt ervoor dat je drukwerk zich onderscheidt van de standaard glossy of hoogwitte papiersoorten. Rebello 110 wordt gemaakt van 100% ingezameld oud papier dat niet gebleekt wordt met optische witmakers. Rebello mag dan oneffen en grauw zijn, maar laat je hierdoor niet misleiden. Dit papier geeft geweldige beeldreproducties. Zoals je kunt zien in het  kookboekje van Mara Grimm. Dit crisiskookboek met recepten van topchefs en prachtige detail foto’s is gedrukt op Rebello 110 en het omslag is een bruin kraft karton zoals het Muskat Brown. Tevens 100% recycled.

verpakkingen retour met webshop dozen

Nieuwe waterkrachtcentrale.

UPM Nordland papier, een van de in totaal 14 papierfabrieken binnen UPM Communication Papers, behoort vandaag tot de grootste grafische papierproducenten in Europa. De bouw van een nieuwe warmtekrachtcentrale, is een actiestap in lijn met de doelstelling van UPM om de CO2-uitstoot in 2030 met 65% te verminderen.

Ex libris IGEPA Nederland

Ex libris IGEPA: Onze Aarde! Onze antwoorden?

De stichting Euriade is gewend om mensen samen te brengen. Toen het door de pandemie niet mogelijk bleek, wilden ze toch de contacten en de verhalen op een andere manier vormgeven. Ze besloten een boek te maken, een geschreven tijdcapsule van deze periode waarin zowel de pandemie als de klimaatdiscussie een grote rol spelen.

opvulmateriaal in verpakkingen en dozen

Verse houthoudende vezels

Holmen TRND is een ongestreken ruw en robuust papier. Dit papier heeft karakter door zijn eenvoud en eigenheid. Holmen TRND wordt gemaakt van verse houthoudende vezels. Tezamen met de hoge opdikking van 2.0 en het lage 70 gram per m² geeft het je toepassing een uitzonderlijke eerste indruk. Een hoge opdikking betekent dat het papier volumineus is, dat het papier minder weegt terwijl het zijn dikte behoudt. Als je Holmen TRND kiest in plaats van gestreken papier wordt je drukwerk tot 40 procent lichter. Dit scheelt in verzend- en distributiekosten. De productie van houthoudend papier is minder bewerkelijk en er is minder hout en energie voor nodig dan houtvrij papier. Dus een lagere CO2uitstoot. Een bezwaar kan zijn dat houthoudend papier sneller vergeeld, door de nog aanwezige lignine, als houtvrij papier. Daarentegen geeft Holmen TRND je drukwerk de meest organische en natuurlijke uitstraling en is het een echt klimaatvriendelijk product. Bezoek Holmen 

verpakkingen retour met webshop dozen

Heaven 42: als het echt wit moet zijn!

We krijgen vaak de vraag welke machinegestreken kwaliteit echt wit is. Er zijn er natuurlijk wel een paar, maar één maakt een hemelsbreed verschil: Heaven 42, een absoluut wit papier met een zeer frisse indruk.  Heaven 42 is leverbaar in 115, 135, 150, 170, 200, 250, 300, en 400 grams. De unieke witheid en het gelijkmatige oppervlak maken dat dit papier geschikt is voor legio drukwerktoepassingen. Denk hierbij aan zeer scherpe afbeeldingen, goede kleurcontrasten en een uiterst perfecte weergave van details. Wil je meer informatie over dit uniek product? Vraag dan hier de Heaven 42 brochure aan.

Wij staan klaar om je verder te helpen.

Wil je graag meer weten over IGEPA? Of heb je gewoon een praktische vraag?

contact met verpakkingsspecialisten
papiersoorten

13.000+

papiersoorten

Sign- en displayproducten

10.000+

sign- en displayproducten

verpakkingsproducten

1.000+

verpakkingsproducten

gewaardeerde relaties

840+

gewaardeerde relaties