Blog, nieuws en inspiratie

Blog en nieuws

Laat je inspireren door onze verpakkingsspecialisten. Hier lees je al laatste nieuws, actuele trends en ontwikkelingen in de verpakkingsbranche en over verpakkingen.

Meer weten over een onderwerp? Brainstormen met onze verpakkingsspecialisten?

Kartonnen hoekprofielenKartonnen hoekprofielen

Versterk de bescherming van je palletladingen met kartonnen hoekprofielen.

Dit verpakkingsmateriaal is essentieel voor het veilig houden van producten tijdens transport en opslag.

Ontdek hoe deze kartonnen hoekbeschermers de kwaliteit van je producten waarborgen en bijdragen aan een efficiënter en duurzamer verpakkingsproces.

Drukkerij dozenDrukkerij dozen

Bescherm je drukwerk optimaal met drukkerij dozen. Precies afgestemd op de afmetingen van je drukwerk, waardoor beweging tijdens transport en opslag wordt geminimaliseerd.

Met snelle leveringen uit voorraad zorgen we ervoor dat je productieproces soepel verloopt.

Kies voor een professionele en betrouwbare verpakkingsoplossing.

dozen op maatdozen op maat

Maak een onvergetelijke indruk met dozen op maat. Perfect voor bedrijven die hun producten willen verpakken en verzenden met een persoonlijke touch.

Volledig naar wens samen te stellen. 

Ontdek hoe je met dozen op maat kosten kunt besparen en je klanttevredenheid naar een hoger niveau tilt.

folie op maatfolie op maat

Verbeter je verpakkingsproces met folie op maat. Kies uit verschillende soorten materialen voor jouw specifieke toepassing.

Ontdek hoe je kosten kunt besparen door precies de juiste hoeveelheid te gebruiken en maak je verpakkingsproces efficiënter.

Bekijk de voordelen van folie op maat.

OmsnoeringsbandOmsnoeringsband

Maak je verzendingen steviger met omsnoeringsband. De juiste omsnoeringsband kiezen is belangrijk voor veiligheid van het verpakkingsproces. 

Deze blog informeert je over de veschillende soorten omsnoeringsband en hun voordelen.

Ontdek welke band het beste bij jouw toepassing past.

paktafels magazijnpaktafels magazijn

Ontdek hoe paktafels jouw verpakkingsproces kunnen verbeteren.

Deze tafels maken het inpakken sneller en makkelijker. Met verschillende modellen past er altijd een bij wat je nodig hebt.

Lees er alles over in deze blog.

papier en plastic opvulmateriaalpapier en plastic opvulmateriaal

Elk bedrijf dat producten verstuurt, staat voor de uitdaging om een efficiënt en veilig verpakkingsproces te waarborgen.

Het is cruciaal dat producten onbeschadigd bij de klanten aankomen, en opvulmateriaal speelt hierin een sleutelrol.

In deze blog wordt dieper ingegaan op de twee meest gebruikte opvulmaterialen: papieren en plastic opvulmateriaal.

Je krijgt inzicht in de voor- en nadelen en tips over hoe je de beste keuze kunt maken.

fefcofefco

FEFCO, de Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé speelt een centrale rol in het standaardiseren van golfkarton verpakkingen.

Maar wat betekenen die FEFCO-codes precies en waarom zijn ze belangrijk voor de verpakkingsindustrie?

In deze blog duiken we in de wereld van FEFCO en ontdekken we hoe deze codes bijdragen aan een efficiëntere communicatie tussen fabrikanten, leveranciers en klanten.

productie van golfkartonproductie van golfkarton

Golfkarton is niet zomaar een verpakkingsmateriaal. Het is een symbool van innovatie, duurzaamheid en veelzijdigheid in de verpakkingswereld.

Hoewel het vaak wordt gezien als een eenvoudige bescherming voor producten, schuilt er achter golfkarton een complex en fascinerend productieproces.

Lees meer over het productieproces van grondstoffen tot eindproduct en ontdek waarom golfkarton zo'n geliefde keuze is in de verpakkingsindustrie.

Het kiezen van de juiste doos voor een product gaat verder dan alleen het selecteren van een willekeurige grootte.

Het vereist precisie, aandacht voor detail en kennis van de exacte afmetingen van de doos.

In deze blog wordt het belang van het correct opmeten van dozen benadrukt, waarbij de nadruk ligt op het belang van interne afmetingen en de standaardisatie in de verpakkingsindustrie.

In de dynamische wereld van verpakkingen speelt het bedrukken van dozen een cruciale rol, niet alleen voor esthetiek maar ook voor merkherkenning en communicatie.

Flexo druktechniek is een veelgebruikte techniek voor bedrukte verpakkingen, dankzij de veelzijdigheid, snelheid en lagere kosten.

In deze blog van Igepa wordt de flexo druktechniek uitgelicht, waarbij de voordelen, toepassingen en enkele essentiële tips voor het bedrukken van verpakkingen worden besproken.

Ben je op zoek naar een unieke, effectieve en betaalbare manier om je merk onder de aandacht te brengen? Overweeg dan het gebruik van bedrukte tape. 

Door je verpakkingstape te personaliseren, kun je je merkidentiteit versterken en een blijvende indruk achterlaten bij je klanten.

In deze blog wordt uitgelegd hoe bedrukte tape kan bijdragen aan branding, marketing en het verbeteren van de klantervaring. 

In de hedendaagse wereld waarin veiligheid en vertrouwen van het grootste belang zijn, vormen veiligheidslabels een essentieel instrument om de integriteit van producten en hun verpakkingen te garanderen.

Maar wat maakt deze labels zo waardevol en hoe kunnen ze het beste worden ingezet?

Lees er meer over in deze blog.

In een wereld waar duurzaamheid steeds meer centraal staat, is het essentieel voor bedrijven om deze trend te omarmen en zich aan te passen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen.

IGEPA Packaging introduceert Easy Green, een reeks verpakkingsoplossingen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook gebruiksvriendelijk.

Deze verpakkingen zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun ecologische voetafdruk te verminderen en tegelijkertijd waarde toe te voegen aan hun merk.

Maak je opvallend POS-materiaalmaakt of indrukwekkende uitpakbelevingen met hoogwaardig bedrukte verpakkingen? 

Gestreken platen golfkarton bieden een scala aan mogelijkheden. Deze platen, ook wel bekend als microgolf karton of display karton, zijn essentieel voor het creëren van opvallende en effectieve verpakkings- en presentatieoplossingen. 

Golfkartonnen dozen zijn een essentieel onderdeel van het verzendproces, met als hoofddoel het beschermen van de inhoud.

Het is cruciaal dat producten de ontvanger bereiken in de staat die de verzender voor ogen had.

Dit vereist echter dat de verzender rekening houdt met diverse factoren die de prestaties van de doos kunnen beïnvloeden.

Ontdek welke aspecten de prestaties van een verzenddoos kan beïnvloeden.

Schuimprofielen zijn veelzijdige producten die een breed scala aan functionaliteiten bieden. 

Ze zijn een populair verpakkingsmateriaal dat essentieel is voor het beschermen van kwetsbare producten tijdens transport of verplaatsing.

In deze blog van duiken we dieper in de wereld van schuimprofielen.

Wanneer je goederen op pallets verpakt voor transport of opslag, is wikkelfolie essentieel. Het beschermt je lading tegen verschuivingen en schade door vocht, stof of vuil.

Maar wat is wikkelfolie precies? Hoe wordt het geproduceerd? Welke soort is het meest geschikt voor jouw behoeften? En hoe kun je het op de meest efficiënte en duurzame manier gebruiken? 

In deze uitgebreide blog kom je alles te wete over wikkelfolie. 

In de afgelopen jaren zijn er verschillende trends op het gebied van e-commerce verpakkingen ontstaan. Zo zien we bijvoorbeeld een toenemende focus op duurzaamheid. Interactieve verpakkingen zijn ook een trend die meer aandacht krijgt. En steeds meer e-commerce bedrijven kiezen voor verpakkingen op maat.

Deze trends laten zien hoe verpakkingen zich blijven ontwikkelen om aan de eisen van het digitale tijdperk te voldoen.

Wanneer het belangrijk is om kwetsbare producten te beschermen tegen invloeden van buitenaf is het noodzakelijk om na te denken over verpakkingsoplossingen voor in de verzenddozen.

In dit artikel kom je meer te weten over duurzame en veelzijdige verpakkingsoplossingen waarmee je kwetsbare producten maximaal kunt beschermen tegen schade en breuk tijdens transport.

Aanvankelijk dachten de uitvinders van luchtkussenfolie dat zij een prachtig product hadden uitgevonden voor wandversiering. De verkoop viel tegen en al snel werd luchtkussenfolie gebruikt als isolatiemateriaal voor broeikassen.

Vandaag de dag is luchtkussenfolie een veelzijdig verpakkingsmateriaal met uitstekende beschermende eigenschappen.

Aanvankelijk dachten de uitvinders van luchtkussenfolie dat zij een prachtig product hadden uitgevonden voor wandversiering. De verkoop viel tegen en al snel werd luchtkussenfolie gebruikt als isolatiemateriaal voor broeikassen.

Vandaag de dag is luchtkussenfolie een veelzijdig verpakkingsmateriaal met uitstekende beschermende eigenschappen.

Hoe voorkom je dit?

Veel bedrijven worden vaak geconfronteerd met hetzelfde dilemma.

Hoe verpak en verzend je een diversiteit aan goederen met zo min mogelijk risico op schade tijdens transport en tegen zo laag mogelijke kosten.

De vraag naar papieren verzendzakken en enveloppen neemt fors toe, omdat steeds meer bedrijven waarde aan duurzaamheid hechten. Bovendien zijn er meer papieren alternatieven verkrijgbaar.

De Easy papieren verzendzak is een uitstekend alternatief voor plastic zakken. Ontdek de voordelen van de Easy papieren verzendzakken.

Wij bieden de mogelijkheid om extra handelingen of bewerkingen aan verpakkingen door ons te laten uitvoeren met Value Added Services. Wij nemen werk uit handen zodat onze klanten zich volledig kunnen richten op de kernactiviteiten.

Een relatie van ons, ACIST Medical Systems, heeft gebruik gemaakt van onze services. Zij delen hun ervaringen met jou. 

Sinds 1 maart heeft IGEPA Packaging haar opslagcapaciteit uitgebreid in Tiel. Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte van 5000 m2. Met deze uitbreiding willen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Kom meer te weten over de mogelijkheden.

IGEPA Nederland heeft zich sinds de oprichting in 2009 ontwikkeld tot een van de belangrijkste groothandelsbedrijven gespecialiseerd in de Grafische en Sign industrie.
Sinds een aantal jaren is hier, met succes, Packaging bij gekomen! Reden genoeg voor een Q&A met Hans-Jürgen Caspers en Ömer Turgut.

In een wereld waarin de behoefte aan producten onophoudelijk toeneemt kunnen we niet zonder verpakkingen. Verpakkingen zijn nuttig en noodzakelijk. Tegelijkertijd hebben verpakkingen ook impact op het milieu. In deze blog kom je meer te weten over vier basisprincipes voor een duurzamer verpakkingsproces

Ben je actief in de e-commerce? Verstuur je met regelmaat kleine en platte producten? Zijn dit artikelen die weinig tot geen extra bescherming nodig hebben? Dan is een brievenbusdoos een slimme en goedkope oplossing.

Hoe zorg je dat je verpakking duurzaam is? Hoe verminder je impact op het milieu?
Ontdek hoe vooruitstrevende bedrijven deze 4 tips toepassen voor een milieuvriendelijkere verpakking.

Een van de belangrijkste onderwerpen in veel sectoren is duurzaamheid. De verpakkingsbranche heeft een belangrijke rol in duurzame ontwikkeling. Ontdek in deze blog 4 tips voor een milieuvriendelijke verpakking.

Steeds meer bedrijven hebben te maken retouren. Uit onderzoek is geleken dat de Nederlandse online consument nog altijd het meest retour stuurt. Hoe ga je hier positief mee om als bedrijf?

Een verpakking is meer dan alleen een omhulsel wat in de afvalbak belandt. Een verpakking heeft meerdere functies. Ontdek wat de 6 redenen zijn om goed te verpakken. 

Wij staan klaar om je verder te helpen.

840+ bedrijven vertrouwen op de expertise van IGEPA.

Neem direct contact met ons op voor kosteloos en vrijblijvend advies.

Tel: 088-3445870

Email: packaging@igepa.nl