Blog, nieuws en inspiratie

Blog, verpakkingen, verpakkingsmateriaal

Blog en nieuws

Laat je inspireren door onze verpakkingsspecialisten. Hier lees je al laatste nieuws, actuele trends en ontwikkelingen in de verpakkingsbranche en over verpakkingen.

Meer weten over een onderwerp? Brainstormen met onze verpakkingsspecialisten?

e-commerce verpakkingen

3 trends in e-commerce verpakkingen

In de afgelopen jaren zijn er verschillende trends op het gebied van e-commerce verpakkingen ontstaan. Zo zien we bijvoorbeeld een toenemende focus op duurzaamheid. Interactieve verpakkingen zijn ook een trend die meer aandacht krijgt. En steeds meer e-commerce bedrijven kiezen voor verpakkingen op maat.

Deze trends laten zien hoe verpakkingen zich blijven ontwikkelen om aan de eisen van het digitale tijdperk te voldoen. 

ranpak, fillpak, opvulpapier, padpak

Ranpak papier

Wanneer het belangrijk is om kwetsbare producten te beschermen tegen invloeden van buitenaf is het noodzakelijk om na te denken over verpakkingsoplossingen voor in de verzenddozen.

In dit artikel kom je meer te weten over duurzame en veelzijdige verpakkingsoplossingen waarmee je kwetsbare producten maximaal kunt beschermen tegen schade en breuk tijdens transport.

luchtkussenfolie, luchtkussenfolie op rol, noppenfolie, bubbelfolie

Luchtkussenfolie

Aanvankelijk dachten de uitvinders van luchtkussenfolie dat zij een prachtig product hadden uitgevonden voor wandversiering. De verkoop viel tegen en al snel werd luchtkussenfolie gebruikt als isolatiemateriaal voor broeikassen.

Vandaag de dag is luchtkussenfolie een veelzijdig verpakkingsmateriaal met uitstekende beschermende eigenschappen.

digitaal bedrukte dozen, bedrukte verpakkingen

Digitaal bedrukte dozen

Online en offline succes begint met een sterk en herkenbaar merk.

Hoe zorg je er voor dat jouw merk opvalt en onderscheidend is ten op zichte van concurrenten? Welke bijdrage zou een bedrukte verpakking kunnen leveren?

En wat zijn de voordelen van een verpakking met digitale bedrukking? 

opvulmateriaal, luchtzakken, beschermen, luchtzakjes, opvulconcept

Beschadigde producten kosten geld.

Hoe voorkom je dit?

Veel bedrijven worden vaak geconfronteerd met hetzelfde dilemma.

Hoe verpak en verzend je een diversiteit aan goederen met zo min mogelijk risico op schade tijdens transport en tegen zo laag mogelijke kosten.

papieren verzendzakken

Easy papieren verzendzakken

De vraag naar papieren verzendzakken en enveloppen neemt fors toe, omdat steeds meer bedrijven waarde aan duurzaamheid hechten. Bovendien zijn er meer papieren alternatieven verkrijgbaar.

De Easy papieren verzendzak is een uitstekend alternatief voor plastic zakken. Ontdek de voordelen van de Easy papieren verzendzakken.

value added services verpakkingen

Value Added Services

Wij bieden de mogelijkheid om extra handelingen of bewerkingen aan verpakkingen door ons te laten uitvoeren met Value Added Services. Wij nemen werk uit handen zodat onze klanten zich volledig kunnen richten op de kernactiviteiten.

Een relatie van ons, ACIST Medical Systems, heeft gebruik gemaakt van onze services. Zij delen hun ervaringen met jou. 

Uitbreiding magazijn voor verpakkingen

Uitbreiding magazijn

Sinds 1 maart heeft IGEPA Packaging haar opslagcapaciteit uitgebreid in Tiel. Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte van 5000 m2. Met deze uitbreiding willen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Kom meer te weten over de mogelijkheden.

Q&A met Hans-Jürgen en Ömer Turgut over IGEPA Packaging

Q&A over IGEPA Packaging

IGEPA Nederland heeft zich sinds de oprichting in 2009 ontwikkeld tot een van de belangrijkste groothandelsbedrijven gespecialiseerd in de Grafische en Sign industrie.
Sinds een aantal jaren is hier, met succes, Packaging bij gekomen! Reden genoeg voor een Q&A met Hans-Jürgen Caspers en Ömer Turgut.

duurzaamheid verpakkingen

Duurzaam verpakken. Hoe doe je dat?

In een wereld waarin de behoefte aan producten onophoudelijk toeneemt kunnen we niet zonder verpakkingen. Verpakkingen zijn nuttig en noodzakelijk. Tegelijkertijd hebben verpakkingen ook impact op het milieu. In deze blog kom je meer te weten over vier basisprincipes voor een duurzamer verpakkingsproces.

brievenbusdozen wit

Bespaar verzendkosten met handige brievenbusdozen!

Ben je actief in de e-commerce? Verstuur je met regelmaat kleine en platte producten? Zijn dit artikelen die weinig tot geen extra bescherming nodig hebben? Dan is een brievenbusdoos een slimme en goedkope oplossing.

opvulmateriaal in verpakkingen en dozen

Duurzaam verpakken. 4 waardevolle tips.

Hoe zorg je dat je verpakking duurzaam is? Hoe verminder je impact op het milieu?
Ontdek hoe vooruitstrevende bedrijven deze 4 tips toepassen voor een milieuvriendelijkere verpakking.

news

Milieuvriendelijke verpakkingen. 4 stappen om goed te beginnen.

Een van de belangrijkste onderwerpen in veel sectoren is duurzaamheid. De verpakkingsbranche heeft een belangrijke rol in duurzame ontwikkeling. Ontdek in deze blog 4 tips voor een milieuvriendelijke verpakking.

verpakkingen retour met webshop dozen

Hoe ga je slim en klantvriendelijk om met retourstromen?

Steeds meer bedrijven hebben te maken retouren. Uit onderzoek is geleken dat de Nederlandse online consument nog altijd het meest retour stuurt. Hoe ga je hier positief mee om als bedrijf?

postdozen met opvulmateriaal

6 belangrijke functies van een goede verzendverpakking

Een verpakking is meer dan alleen een omhulsel wat in de afvalbak belandt. Een verpakking heeft meerdere functies. Ontdek wat de 6 redenen zijn om goed te verpakken. 

Wij staan klaar om je verder te helpen

Nieuwsgierig geworden? Meer weten over een onderwerp? Of heb je gewoon een praktische vraag?

Tel: 088-3445870
E-mail: packaging@igepa.nl

contact met verpakkingsspecialisten